FORGOT YOUR DETAILS?

CREATE ACCOUNT

Βιβλία μαγειρικής

σύντομα το νέο βιβλίο του Αξιώτη Παράσχου

.............λάγανον
Η πρώτη αναφορά ύπαρξης ζυμαρικών φαίνεται να προέρχεται απο την Ελλάδα κατά το 1.000 π.Χ. όπου η λέξη "λάγανον", που εντοπιζόταν σε κείμενα της εποχής, περιέγραφε την φαρδιά ζύμη απο νερό και αλεύρι την οποία έκοβαν σε λωρίδες όπως γίνεται σήμερα με τη "Ματσάτα" της Φολεγάνδρου. Η ζύμη αυτή, φαίνεται πως πέρασε στην Ιταλία απο Έλληνες εποίκους τον 8ο αιώνα π.Χ. και μετονομάστηκε σε "laganum".

Αξιώτης Παράσχος

Tο βιβλίο είναι καθαρά ηλεκτρονικό, σε cd, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιείται όπως εσείς θέλετε, για την παραγγελία σας, επικοινωνήστε μέσω e-mail: info@paraschosaxiotis.gr

 

Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά ΄΄στα Μονοπάτια των Γεύσεων΄΄

τα Χριστούγεννα - η πιο όμορφη γιορτή για μικρούς και μεγάλους στην καρδιά του χειμώνα. Στη χώρα μας οι εορτές αυτές είναι από τις ωραιότερες του χρόνου. Κάθε περιοχή της Ελλάδας έχει τα δικά της έθιμα από τα παλιά χρόνια έως σήμερα. Γύρω μας ζωντανεύουν λειτουργίες, ψαλμοί, τραγούδια, γιορτινά οικογενειακά τραπέζια, το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το χριστόψωμο, το στολισμένο καραβάκι, κεράσματα, γλυκά, δώρα, παιχνίδια, φίλοι και συγγενείς όλοι αγαπημένοι και χαρούμενοι!
Τα παιδιά χτυπούν τα τριγωνάκια τους, βγαίνουν στους δρόμους νωρίς το πρωί της παραμονής κάθε γιορτής και λένε τα κάλαντα: «Καλήν ημέραν άρχοντες κι αν είναι ορισμός σας Χριστού τη θεία Γέννηση να πω στ’ αρχοντικό σας.....».
Τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες, οι δίπλες και οι ευχές παραμένουν πάντα οι ίδιες.

η Πρωτοχρονιά - Στην φετινή πρώτη ημέρα της χρονιάς σας προτείνω να βάλετε έναν διαφορετικό στόχο σε σχέση με αυτούς που βάζατε οι περισσότεροι, τα προηγούμενα χρόνια.
Σας προτρέπω να βάλετε έναν στόχο που να έχει σχέση με τον ίδιο σας τον εαυτό. Την ίδια την πρόοδό σας στο μονοπάτι της γνώσης και την βελτίωσής του.
Σας ζητώ να προσπαθήσετε να γνωρίσετε και να επικοινωνήσετε με τον πραγματικό Εαυτό σας.
Τον Εσώτερο Εαυτό.

Αξιώτης Παράσχος

Tο βιβλίο είναι καθαρά ηλεκτρονικό, σε cd, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιείται όπως εσείς θέλετε, για την παραγγελία σας, επικοινωνήστε μέσω e-mail: info@paraschosaxiotis.gr

 

Στα Μονοπάτια των Γεύσεων η αρχή 1η

Σε αυτόν τον χρήσιμο οδηγό θέλω να περάσω στους Νέους αλλά και να θυμηθούν οι παλαιότεροι τι πρέπει να προσέχουμε ξεκινώντας τα μονοπάτια της ΜΑΓΕΙΡΙΚΉΣ και βεβαίως θα συνεχίσουμε με μικρά μυστικά που θα μας βοηθήσουν ώστε να εξελιχτούμε.

Αξιώτης Παράσχος

Tο βιβλίο είναι καθαρά ηλεκτρονικό, σε cd, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιείται όπως εσείς θέλετε, για την παραγγελία σας, επικοινωνήστε μέσω e-mail: info@paraschosaxiotis.gr .

Τα Περιμένουμε σύντομα: 

΄΄ Ουδέν μάγειρος ποιητού διαφέρει ΄΄ είπε ο βασιλιάς Νικομήδης και ίσως είναι μια από τις απαντήσεις σε όλα.

Αξιώτης Παράσχος

στα μονοπάτια των γεύσεων η συνέχεια 2η - οι συνταγές 3η - οι συνταγές 4η


 

 

 

 

 

 

 

Τα μονοπάτια των γεύσεων στην Ζάκυνθο

Μετά από πολύ σκέψη, αλλά και με παρότρυνση από φίλους, από Τηλεθεατές της εκπομπής ΄΄ Στα μονοπάτια των Γεύσεων ΄΄ και αναγνώστες του περιοδικού ΄΄ ΣΤΙΓΜΕΣ ΄΄, τελικά  Ναι θα κυκλοφορήσω μια σειρά τοπικών συνταγών χωρίζοντας το κάθε ένα από τα βιβλία μου σε περιοχές, ξεκινώντας από τα Επτάνησα και το πρώτο βιβλίο ξεκινά το ταξίδι του από την Ζάκυνθο. Στην ενότητα των βιβλίων Επτάνησα θα ετοιμάσουμε μεταφρασμένα δύο βιβλία από την Ζάκυνθο από 50 τοπικές παραδοσιακές συνταγές σε πέντε γλώσσες: Ελληνικά – Αγγλικά – Γαλλικά – Γερμανικά & Ιταλικά, ενώ θα ακολουθήσουν Πολωνικά & Κινέζικα.

Το στήσιμο του κάθε βιβλίου εκτός από τοπική παραδοσιακή κουζίνα, υπάρχουν ακόμα και χάρτες που μας οδηγούν στα σημεία γαστρονομίας ΄΄τα εστιατόρια του νησιού ΄΄για να γευτούμε όλα τα καλούδια του τόπου, που μπορούμε να βρούμε τα παραδοσιακά εδέσματα για να μπορούμε να πάρουν μαζί μας σαν επισκέπτες του νησιού, επίσης θα μάθουμε λίγη από την ιστορία του νησιού για να μπορούν όλοι οι τουρίστες να επισκεφτούν τα αξιοθέατα. Το πρώτο βιβλίο ΄΄ Τα μονοπάτια των γεύσεων στην Ζάκυνθο 1΄ ΄΄ και το Δεύτερο    ΄΄ Τα μονοπάτια των γεύσεων στην Ζάκυνθο 2΄ ΄΄ τα έχουν επιμεληθεί επαγγελματίες στον χώρο του βιβλίου και η εκτύπωση έχει γίνει στον εκδοτικό οίκο ΄΄ ΄΄ με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, ενώ το χαρτί που χρησιμοποιήθηκε είναι ανακυκλώσιμο οικολογικό.

Ενώ όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν είναι από ντόπιους παραγωγούς και επαγγελματίες.

Πιστεύουμε ότι εμείς από εδώ προσπαθήσαμε να σας βάλουμε στο υπέροχο αυτό μονοπάτι και να περπατήσουμε μαζί σε όλα, στις γεύσης – την παράδοση τις ομορφιές και την κουλτούρα αυτού του πανέμορφου νησιού, αυτό εξάλλου ήταν και το μέλημα μας. Σας ευχαριστούμε και για όποιες απορίες ερωτήσεις η παρατηρήσεις τυχών έχετε, μην διστάσετε να μας ενοχλήσετε στο Email: info@trailsofflavour.gr

 

Αξιώτης Παράσχος

 

 

Ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων

Βιβλίο Μαγειρικής Από Τον Executive Chef Χρήστο Ζέρβα

Το βιβλίο αυτό είναι ένας οδηγός με μερικές από τις καλύτερες συνταγές που γνωρίζει ο Chef Χρήστος Ζέρβας, προκειμένου να το έχετε πάντα μαζί σας, ώστε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, όπου και αν βρίσκεστε.
Οι κατηγορίες των συνταγών έχουν επιλεχθεί με τη σειρά που θα σας σερβίριζαν εάν ήσασταν σε ένα ακριβό εστιατόριο.

 

 

 

Μαγειρεύοντας… Συνταγές απ’ τα παλιά

Συνταγές μαγειρικής της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας. Συνταγές με αγνά υλικά της μεσογειακής διατροφής για υγεία και μακροζωίας.

 

 

 

 

Η τέχνη της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας σε 234 συνταγές

Η Luciana Cremonini – Λογαρά συνθέτει, σε 234 συνταγές, έναν ολοκληρωμένο οδηγό της παραδοσιακής ιταλικής κουζίνας, προβάλλοντας τοπικά πιάτα ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνει νέες τάσεις, δίνοντας μια προοδευτική και καλειδοσκοπική διάσταση στην έννοια της μαγειρικής, που γίνεται έκφραση συναισθημάτων και αισθητικής.

 

 

 Θερμιδομετρητής και αντιοξειδωτική δράση τροφών

Ένα μοναδικό χρηστικό βοήθημα που προσφέρει ένα διπλό πλεονέκτημα: Να γνωρίζετε ταυτόχρονα τις θερμίδες των τροφίμων που καταναλώνετε καθώς και την αντιοξειδωτική τους ικανότητα, όπως αυτή υπολογίζεται ποσοτικά σε μονάδες Orac.

Χρησιμοποιήστε στην καθημερινότητά σας τον Θερμι­δομετρητή σε συνδυασμό με τον “ORAC-μετρητή”. Με τη βοήθειά τους θα μπορείτε:
– Να υπολογίζετε την ημερήσια θερμιδική σας πρόσληψη.
– Να υπολογίζετε την ημερήσια αντιοξειδωτική σας πρόσ­ληψη.
– Να κάνετε σωστότερες επιλογές τροφών, με λιγότερες θερμίδες και μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση.
– Να ρυθμίσετε αποτελεσματικά το βάρος σας και να αναβαθμίσετε το αμυντικό σας σύστημα.

Η οθωμανική μαγειρική

“Η οθωμανική μαγειρική” γνωρίζει τα τελευταία χρόνια μια περίοδο αναγέννησης, με παλιές συνταγές να κάνουν ολοένα και πιο αισθητή την

παρουσία τους στα γαστρονομικά μενού. Μια ολόκληρη μαγειρική παράδοση που κινδύνεψε να παραμείνει ξεχασμένη σε γραπτά αρχεία, ξαναβρίσκει τη θέση της στο τραπέζι, χάρη στη συμβολή των ερευνητών. Με αφετηρία την απλή ερώτηση “τι έτρωγαν στα οθωμανικά παλάτια;” η Μαριάννα Γερασίμου ξεκινάει την αναζήτηση γύρω από την παλατιανή γαστρονομική κουλτούρα με σκοπό να φωτίσει μια ανθρώπινη και συναρπαστική πλευρά της οθωμανικής ιστορίας, αλλά και κυρίως να συναντήσει τις ίδιες γεύσεις της πολυτελούς και σαφής παλιάς κουζίνας.

“Η οθωμανική μαγειρική” μας ταξιδεύει στον 15ο αιώνα όταν γύρω από το παλάτι άρχισε να αναπτύσσεται μια εξαιρετικά πολύπλοκη γαστρονομική κουλτούρα που απολάμβαναν σουλτάνοι, στρατηγοί και όλων των τάξεων αυλικοί. Η κουλτούρα αυτή περνάει μέσα από πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις, ανατολικές και  δυτικές επιρροές, έτσι ώστε το 19ο αιώνα να έχει αλλάξει συστατικά και χαρακτήρα. Στο βιβλίο, ο αναγνώστης θα βρει δείγματα από αυθεντικά μενού παρμένα από τα αρχεία καθώς και λίστες τροφοδοσίας από τα φορτία υλικών που χρησιμοποιούνταν στα καθημερινά γεύματα του παλατιού. Θα βρει επίσης λεπτομέρειες για τις διατροφικές συνήθειες και μαγειρικές μεθόδους των Οθωμανών, τους καλούς τρόπους στο τραπέζι τους καθώς και το λειτουργικό σχεδιασμό των μαγειρείων.

Οι γεύσεις λένε την ιστορία τους

H ζωή έχει γεύση….

Οι γεύσεις…παίρνουν ζωή μέσα από αυτό το πρωτότυπο βιβλίο, όπου βήμα-βήμα μαθαίνετε να μαγειρεύετε την… αγάπη με μυρωδικά και λόγια μελωμένα!

Η Λία Φίνα δημιούργησε τις πιο πρωτότυπες συνταγές για εσάς που το σήμερα σας… απαιτεί με λίγα να δημιουργείτε τα…περισσότερα γι’ αυτούς που νοιάζεστε!
Σε αυτό το βιβλίο…τα αναμίξαμε όλα όχι στο μίξερ μα…αργά-αργά…στο χέρι…σαν παλιά…
Συνταγές που απαιτούν όχι δεξιοτεχνία μα…διάθεση για δημιουργία, για τραπεζώματα αγάπης
και ανταμώματα φίλων γύρω απο ροτόντες το καλοκαίρι το Ελληνικό!
Φαγητά που σε αυτά πρωταγωνιστής είναι ένα λευκό λινό τραπεζομάντηλο και ένα “αχνιστό καρβέλι φιλοξενίας”…
Τα πιο όμορφα μαγειρέματα είναι αυτά που αλατοπιπερώνεις με αγάπη και πάθος!
Οι πιο άμορφες γεύσεις είναι αυτές που αφήνουν μελωμένα χείλη…να βγουν λέξεις που στάζουν γλύκα!

Η Αναστασία Κορινθίου δάνεισε φωνή στην κάθε μαγειρική δημιουργία της Λίας…
Μια ιστορία για κάθε γεύση…’Ερωτας, χαρά και λύπη, νοσταλγία και πεθυμιά!!!
Μπείτε στην κουζίνα με άλλη διάθεση…πιο…ερωτική…
Η κάθε γεύση σε αυτό το βιβλίο σηκώνει παντιέρα και απαιτεί να έχει την δική της ιστορία… ερωτική, απλή και πολύπλοκη, διαχρονική και άχρονη!
Ιστορίες μαυρόασπρου κινηματογράφου με φόντο γαλανού Αιγαίου και πράσινου ελαιώνα!
Γίνε σεφ στην ζωή σου!
Μπες στις ιστορίες της καθημερινότητας με άλλη φιλοσοφία..πιο γκουρμέ!
Γιατί όλα είναι…ζωή και γεύση!

Φτιάχvω μόνος μου τυρί και γιαούρτι

Αν σας αρέσουν τα γαλακτοκομικά και θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να τα παράγετε μόνοι σας, τότε βρήκατε αυτό ακριβώς που χρειάζεστε. Το βιβλίο “Φτιάχνω μόνος μου Τυρί και Γιαούρτι” περιγράφει αναλυτικά όλες τις φάσεις της τυροκόμησης, από το άρμεγμα και την επεξεργασία του γάλακτος μέχρι το πήξιμο του τυριού και τη διαδικασία παλαίωσής του. Όλες οι συνταγές είναι προσαρμοσμένες για μικρές οικιακές παραγωγές και τα εργαλεία που θα χρειαστείτε υπάρχουν ήδη στα συρτάρια της κουζίνας σας. Εσείς απλά θα πρέπει να διαλέξετε ανάμεσα από τις δεκάδες ελληνικές συνταγές για να ξεκινήσετε να φτιάχνετε τα δικά σας τυριά. Εκτός όμως από τυριά θα μάθετε τα μυστικά για το γιαούρτι και τα θρεπτικά ζυμούμενα γάλατα όπως το ξινόγαλο, το αϊράνι και το κεφίρ. Στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε έναν αναλυτικό οδηγό με όλα τα προβλήματα και τα ελαττώματα που μπορεί να προκύψουν και πώς μπορείτε να τα προλάβετε ή να τα διορθώσετε.

 

Η απόλαυση της γεύσης

Το βιβλίο αυτό προσπαθεί να ερμηνεύσει τι είναι αυτό που καθιερώνει κάποιες συνταγές και να εξηγήσει τους παράγοντες που κάνουν ένα φαγητό απολαυστικό, είτε πρόκειται για ένα απλό καθημερινό πιάτο είτε για ένα φαγητό υψηλής γαστρονομίας.

Για το σκοπό αυτό μελετάει τη σύσταση και υφή των πρώτων υλών, τον τρόπο που επιλέγονται, κατεργάζονται και χρησιμοποιούνται στη μαγειρική και πώς αυτές παρουσιάζονται στο τελικό πιάτο.

Χρησιμοποιεί σαν εργαλεία την ανθρώπινη φυσιολογία και την ορολογία της γευσιγνωσίας προκειμένου να καταγράψει τη γεωγραφική και πολιτισμική διάσταση του φαγητού και την ιστορική εξέλιξη της γαστρονομικής αισθητικής.

Επιπλέον αποκαλύπτει τους κανόνες και δίνει άφθονα παραδείγματα για την επιτυχημένη αρμονία κρασιών και φαγητών, πάντοτε με επίκεντρο την Ελλάδα.

 Παραδοσιακές αγιορείτικες συνταγές

Ένα από τα κοπιαστικά διακονήματα στο Άγιον Όρος είναι και του μαγείρου. Από νωρίς ο μάγειρος θα πρέπει να ετοιμάσει το φαγητό, ώστε, όταν τελειώσει η Ιερά ακολουθία, να βρουν οι πατέρες έτοιμο το γεύμα. Ανάλογο με την ημέρα είναι και το φαγητό. Στο Άγιον Όρος οι νηστείες τηρούνται απαράβατα. Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, όλο τον χρόνο, το γεύμα είναι ένα και αλάδωτο, εκτός εορτών. Το διακόνημα είναι κοπιαστικό αλλά και ευχάριστο. Χαίρεται ο διακονητής μοναχός ν’ αναπαύει τους αδελφούς του όσο καλύτερα μπορεί, με το να τους προσφέρει ένα καλό έδεσμα, προσεκτικό και περιποιημένο.

 

Μαμά, δεν τρώω “πράσινα”!

Φανταστείτε το εξής σκηνικό: Είστε στην κουζίνα σας και αναρωτιέστε τι να μαγειρέψετε για το παιδί σας. Σκέφτεστε (πάντα): Να φτιάξω κάτι

υγιεινό. Εύγε, κυρίες μου! Η επόμενή σας σκέψη είναι ότι αυτό το “υγιεινό” πρέπει να περιλαμβάνει αναγκαστικά κάτι σε λαχανικό. Όμορφα. Και σε αυτό το σημείο ξεκινάει ο γολγοθάς σας! Διότι το σπλάχνο σας ακούει ή βλέπει “πράσινα” και το βάζει στα πόδια. Και μην μου πείτε ότι δεν είναι έτσι, διότι διαφορετικά αυτή τη στιγμή δεν θα κρατούσατε αυτό το βιβλίο στα χέρια σας!

Παρ’ όλα αυτά, εσείς καθημερινά προσπαθείτε να πείσετε το καμάρι σας να φάει λίγο μπροκολάκι, λίγο παντζάρι, λίγο σπανάκι. Αυτό όμως εκεί! Τίποτα! Ή που δεν θα τα ακουμπήσει ή που θα τα φτύσει (στην κυριολεξία)! Και εσείς είστε ένα βήμα πριν από τα ηρεμιστικά ή πριν από το να χτυπήσετε το κεφάλι σας στον τοίχο. Δεν είναι ανάγκη, αγαπητές μου.

Πρώτον, δεν είστε οι μόνες. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν εκατοντάδες άλλες μανούλες σαν εσάς που δεν μπορούν να καταφέρουν τα παιδιά τους να φάνε λαχανικά. Αυτή και μόνο η σκέψη αρχικά πρέπει να σας ηρεμεί, διότι δε βασανίζεστε μόνες σας. Στο διπλανό σπίτι, στο παρακάτω τετράγωνο, 200 χλμ. μακριά σας, υπάρχει άλλη μία ταλαίπωρη μάνα η οποία βρίσκεται στην ίδια ακριβώς κατάσταση. Νιώσατε καλύτερα ήδη;

Δεύτερον, γι’ αυτόν τον λόγο είναι το συγκεκριμένο βιβλίο εδώ. Για να σας μάθει διάφορα “κόλπα” τα οποία θα σας βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου σας. Και επιπλέον, για να σας αποκαλύψει συνταγές -διαφορετικές από τις κλασικές, τις οποίες όλες έχουμε δοκιμάσει-, οι οποίες μπορούν να κάνουν τα παιδιά σας να αγαπήσουν τα λαχανικά. Και αν δεν καταφέρετε να τα κάνετε να τα αγαπήσουν, θα τα ξεγελάσετε και θα τρώνε λαχανικά σε συνταγές που δεν θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι μπορούν να κρυφτούν!

Οι συνταγές της δίαιτας Ντουκάν

Η διάσημη επιστημονική μέθοδος για οριστική απώλεια βάρους είναι επιτέλους διαθέσιμη και στα ελληνικά!

Πρόκειται για τη δίαιτα που ακολουθούν πλέον πάνω από είκοσι εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Επειδή η δίαιτα Ντουκάν δεν βασίζεται στον υπολογισμό θερμίδων, σας επιτρέπει να αδυνατίσετε… τρώγοντας καλά!

Δημιούργημα του Γάλλου γιατρού Πιέρ Ντουκάν, η δίαιτα Ντουκάν είναι μια επιστημονική μέθοδος που συνδυάζει τέσσερις απλές φάσεις: δύο φάσεις για να χάσετε τα ανεπιθύμητα κιλά και δύο φάσεις για να μην τα ξαναπάρετε ποτέ!

– 1η φάση: Επίθεση: Τρώτε όσο θέλετε από 72 τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες για 2 ως 7 μέρες.
– 2η φάση: Πλεύση: Συνεχίζετε να τρώτε τις τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες, προσθέτοντας σε αυτές 28 λαχανικά.
– 3η φάση: Σταθεροποίηση: Προσθέτετε στη διατροφή σας φρούτα, ψωμί, τυρί και αμυλούχες τροφές, καθώς και 2 εορταστικά γεύματα την εβδομάδα. Η διάρκεια αυτής της φάσης είναι 10 μέρες για κάθε κιλό απώλειας βάρους.
– 4η φάση: Συντήρηση: Τρώτε ελεύθερα ό,τι θέλετε, χωρίς να ξαναπάρετε βάρος, ακολουθώντας 3 απλούς κανόνες, μεταξύ των οποίων και η περίφημη “Πρωτεϊνούχα Πέμπτη”.

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται απλές και σαφείς οδηγίες, έτοιμα μενού και ιδέες για πάνω από 350 υπέροχες συνταγές, πεντανόστιμες σάλτσες και μια επιλογή από λαχταριστά επιδόρπια.

Ο Γάλλος γιατρός Πιέρ Ντουκάν αφιέρωσε την καριέρα του στο να βοηθά τους ανθρώπους να χάσουν οριστικά τα περιττά κιλά.

Βενετία

Συνταγές και όνειρα
Κύρου Τέσσα

 

 

Κανέλα και ροδοπέταλα

Οικογενειακές συνταγές μαγειρικής απ’ όλο τον κόσμο

 

 

 

 

Πατροπαράδοτες ελληνικές συνταγές

Τα γλυκίσματα

 

 

 

 

Γεύσεις από την Κίνα

224 πρωτότυπες συνταγές
Σμυρνιώτης – Σιμιτόπουλος Δημήτρης

 

 

 

 

Επάγγελμα ζαχαροπλάστης

 

 

 

 

 

 

Η βίβλος του Chef

 

 

 

 

 

 

 Μεγάλο βιβλίο ψαριών

 

 

 

 

 

 

Τεχνικές ζαχαροπλαστικής και επιδόρπια

 

 

 

 

 

 

Εγχειρίδιον ανδριώτικης κουζίνας

Παλαιοκρασσά Βιβή

 

 

 

 

 

Ύδρα

 

 

 

 

 

Χειμωνιάτικες και φθινοπωρινές συνταγές και ιστορίες για μάγειρες με ανησυχίες

 

 

 

 

 

 

Εγκυκλοπαίδεια της γαλλικής γαστρονομίας

 

 

 

 

 

Ζαχαροπλαστική ph 10

 

 

 

 

 

 

Μοριακή γαστρονομία

Κατσαρόλες και δοκιμαστικοί σωλήνες

 

 

 

 

 

 

Ελληνική πίτα

Εμμανουηλίδου Κική

 

 

 

 

 

Συνταγές

Καβάφη Χαρίκλεια

 

 

 

 

 

 

Οι συνταγές της μαμάς

Γκαραβέλας Νίκος

 

 

 

 

 

 

Παραδοσιακές νοστιμιές

 

 

 

 

 

Κάρυ και ταζίν

 

 

 

 

 

Απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας

Σαλάτες, γλυκίσματα και άλλα
Βουτσινά Εύη

 

 

 

 

 

 

Ευλογημένο το τραπέζι σας

Μνήμες και γεύσεις από τις Αρμένισσες γιαγιάδες μου

 

 

 

 

 

Γεύση ελληνική

Ψωμιά, κουλούρια, παξιμαδερά, πιτίτσες

 

 

 

 

Γεύση ελληνική

Παστά, καπνιστά, λιόκαυτα, ελιές, τουρσιά, τυριά, γαλακτερά
Βουτσινά Εύη

 

 

 

 

Απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας

Φαγάκια με κρεατικά
Βουτσινά Εύη

 

 

 

 

 

 

Απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας

Φαγάκια χωρίς κρέας
Βουτσινά Εύη

 

 

 

 

 

 

Θρακιώτικη κουζίνα

Σπανού Στέλλα

 

 

 

 

 

Ρύζι

59 λαχταριστές απολαυστικές συνταγές

 

 

 

Ζυμαρικά

58 λαχταριστές απολαυστικές συνταγές

 

 

 

Σαλάτες

58 λαχταριστές απολαυστικές συνταγές

 

 

 

 

100 συνταγές για να ζήσετε καλά με το διαβήτη σας

Ένας γιατρός σάς συμβουλεύει

 

 

 

 

 

Μαγειρική τέχνη

 

 

 

 

 

 

Γλυκά κουταλιού σε ασημένιο δίσκο και λικέρ

Πατσιλινάκου Ευδοκία

 

 

 

 

Η παραδοσιακή ασιατική κουζίνα – Wok

 

 

 

 

 

 

Αυγά

 

 

 

 

 

 

Εδεσματολόγιον Πελοποννήσου

 

 

 

 

 

 

Γεύσεις με νοσταλγία

Χαρίλα Θωμαΐς – Ισμήνη

 

 

 

 

 

Λουκάνικα & Αλλαντικά

 

 

 

 

 

 

 

Παγωτά και γρανίτες

 

 

 

 

 

 

 

Γαστρονομικός τουρισμός

Καλπίδης Χαρίλαος
Μια συνολική θεώρηση στη σύνδεση γαστρονομίας και τουρισμού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOP
Show Buttons
Hide Buttons
×
Show

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Στείλτε μας τη συνταγή σας και η καλύτερη συνταγή μαζί με τον δημιουργό της θα πρωταγωνιστήσουν σε ένα επεισόδιο ΄΄Στα Μονοπάτια Των Γεύσεων΄΄ με τον Παράσχο Αξιώτη. youtube: Στα μονοπάτια των γεύσεων - The Trails of Flavour