SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE AN ACCOUNT FORGOT YOUR PASSWORD?

FORGOT YOUR DETAILS?

AAH, WAIT, I REMEMBER NOW!

CREATE ACCOUNT

ALREADY HAVE AN ACCOUNT?

Αξιώτης Παράσχος

  • SIGN UP
  • LOGIN
  • Αρχική
  • Ο Chef
    • Βιογραφικό
    • Προϋπηρεσία/Βραβεία – Μετάλλια 2016 – 2020
    • Προϋπηρεσία/Βραβεία – Μετάλλια 2014-2015
    • Προϋπηρεσία/Βραβεία – Μετάλλια 2010-2013
    • Προϋπηρεσία/Βραβεία – Μετάλλια 1984-2000
    • Consultant #Αξιώτης Π.
    • Personal Chef
    • Ρωτήστε τον Chef
    • Ο θυμωμένος Chef
    • Chefs & Harley Davidson
    • Χορηγοί
  • Συνταγές

    Συνταγές του chef

    • Αλλαντικά – Λουκάνικα
    • Αρνί
    • Αρτοσκευάσματα
    • Αρωματικά Φυτά – Μπαχαρικά
    • Αυγά
    • Για Παιδιά
    • Γιαούρτι
    • Γιορτινά Τραπέζια
    • Γλυκά – Τούρτες – Μαρμελάδες – Κομπόστες
    • Dressings
    • Δημοσιεύσεις συνταγών
    • Δίαιτες
    • Διατροφή – Super Foods
    • Διεθνή Κουζίνα
    • Ζυμαρικά

     

    • Θαλασσινά
    • Κέικ – Κουλουράκια – Κρουασάν
    • Κρασί
    • Κιμάς
    • Κουνέλι
    • Κυνήγι
    • Λαδερά
    • Λαχανικό
    • Μαρινάδες
    • Μεσογειακή διατροφή
    • Μοριακή – Sous Vide
    • Μοσχάρι
    • Νηστίσιμα
    • Όσπρια
    • Παγωτά

     

    • Παραδοσιακή Ελληνική Κουζίνα
    • Πατάτες
    • Πίτες – Πίτσες
    • Πουλερικά
    • Ρύζι
    • Σαλάτες
    • Σάλτσες
    • Σνακ – Ορεκτικά – Σάντουιτς
    • Σούπες
    • Τυριά
    • Vegearian – Vegan
    • Φρούτα
    • Χοιρινό
    • Χωρίς Γλουτένη
    • Ψάρι

    Δημοσιεύσεις συνταγών

    Συνταγές διαγωνισμού

    Διαγωνισμός: Στείλτε μας την συνταγή σου

  • Εκπομπές
    • Web TV
    • Άρθρα
    • Διαγωνισμοί
    • Τοπικά προϊόντα
  • Νέα
    • Νέα του Chef
    • Εκδηλώσεις
    • Γευστικά Στέκια
    • Δημοσιότητα
    • Βιβλιοθήκη μαγειρικής
  • Αρχείο γνώσεων
    • Photo gallery
    • Βιβλία μαγειρικής
    • Ορολογία Μαγειρικής
  • Προϊόντα
  • Επικοινωνία
  • Home
  • Recipe
  • Ποπ Κινόα – Quinoa Puffs
25 Ιανουαρίου 2021

Ποπ Κινόα – Quinoa Puffs

Ποπ Κινόα – Quinoa Puffs

by parsch_adm_is / Σάββατο, 05 Μαΐου 2018 / Published in Super Foods, Άρθρα, Βιβλιοθήκη μαγειρικής, Για Παιδιά, Σνακ - Ορεκτικά - Σάντουιτς, Συνταγές
Ποπ Κινόα – Quinoa Puffsparsch_adm_is5 Μαΐου 2018

Η Chenopodium quinoa, ή απλώς quinoa, είναι ένα ετήσιο ποώδες φυτό της οικογένειας Amaranthaceae (αμάραντο) που προέρχεται από τις πλαγιές του Ειρηνικού των Άνδεων στη Νότια Αμερική. Καλλιεργήθηκε και χρησιμοποιήθηκε από τους ανθρώπους των Inca από το 5000 π.Χ. ως η δεύτερη κύρια τροφή μετά την πατάτα. Η καλλιέργεια της Κινόα έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, επειδή είναι χωρίς γλουτένη και περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες από 8-22% ποσοστό μεγαλύτερο μέσο όρο από τα κοινά δημητριακά, ρύζι, σιτηρά, κριθάρι.

Κινόα (Quinoa)

Συστατικά

  • 200 gr κινόα

Οδηγίες

  1. Ξέπλυνε σε ένα ψιλό σουρωτήρι την κινόα σε τρεχούμενο κρύο νερό. Η συσκευασμένη κινόα συνήθως είναι ήδη πλυμένη για να φύγει η πικρή γεύση της, η φυσική της άμυνα απέναντι στα έντομα και τα ζώα στη φύση, εκτός όμως κι αν μαγειρεύεις τακτικά μια συγκεκριμένη μάρκα, καλό είναι να την ξεπλύνεις για να είσαι σίγουρη. Μετάφερε την κινόα σε μια λαμαρίνα φούρνου που θα έχεις στρώσει με χαρτί φούρνου και άφησέ τη όλη τη νύχτα για να στεγνώσει ή βάλε τη για μερικές ώρες σε χλιαρό φούρνο (στους 50 βαθμούς). Σε κάθε περίπτωση, ανακάτευέ την τακτικά.
  2. Μπορείς να φτιάξεις «ποπ» κινόα σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ή σε μια κατσαρόλα με καπάκι. Η κινόα δεν θα έχει τον… εκρηκτικό ενθουσιασμό του καλαμποκιού αλλά και πάλι το καπάκι είναι απαραίτητο. Ζέστανε το σκεύος σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και πρόσθεσε μισό φλιτζάνι κινόα. Μπορείς να την φτιάξεις στεγνή ή για καλύτερο γευστικό και τραγανό αποτέλεσμα να προσθέσεις μισό κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο. Σκέπασε το σκεύος και ανάδευέ το για να μην κολλήσει η κινόα. Αν η κατσαρόλα σου είναι βαθιά μπορείς να παραλείψεις το καπάκι και να ανακατεύεις την κινόα με μια σπάτουλα. Όταν φουσκώσουν τα σποράκια, άπλωσέ τα σε ένα φαρδύ ταψί και άφησέ τα να κρυώσουν.

Σημειώσεις

Μπορούμε να χρησιμοποιήσεις τη φουσκωμένη κινόα στο πρωινό μας, σκέτη ή προσθέτοντάς την σε μείγμα για musli, επίσης να την προσθέσουμε σε μπάλες ενέργειας, σε μάφιν, σε μπισκότα και ψωμιά για να αυξήσεις την περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη. Για να φτιάξουμε γλυκιές μπάρες ενέργειας μαζί με μέλι ή νέκταρ αγαύης.
Tip: Αποθήκευσε την φουσκωμένη κινόα σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρηθεί τραγανή.

 

  • Tweet

Σύνδεθείτε

Εγγραφή

Αναζήτηση συνταγών

Δημοφιλή video

  • Γαρίδες με λαχανικά και Ούζο - Τσιπούρα γεμιστή με λαχανικά 25:45
    Γαρίδες με λαχαν..
    225 Views
  • Ο Παράσχος Αξιώτης μας φτιάχνει Ζακυνθινό Ουζομεζέ | Γρήγορα και καλοκαιρινή συνταγή 13:11
    Ο Παράσχος Αξιώτ..
    218 Views
  • Μπακαλιάρος Τσιλαδιά - Έπαθλον 28:5
    Μπακαλιάρος Τσι..
    136 Views
  • Λαλάγγια - Δίπλες / Μανιάτικο Εργαστήρι Α΄ 22:14
    Λαλάγγια - Δίπλε..
    113 Views
  • More Videos »

Δημοφιλής απορίες

  • Μαγειρική για ΑμεΑ ρωτήθηκε από Doukas
  • Δώρα από Εύβοια ρωτήθηκε από parsch_adm_is
  • Άννα – Μαρία από Λαμία ρωτήθηκε από parsch_adm_is

  • +30 6948 046 207
  • +30 27210 93844
  • info@paraschosaxiotis.gr

Κατηγορίες άρθρων

  • Βιβλιοθήκη μαγειρικής
  • Εκπομπή
    • Άρθρα
    • Διαγωνισμοί
    • Τοπικά προϊόντα
  • Νέα του Chef
  • Ορολογία Μαγειρικής
  • Πανδαισία γεύσεων
  • Συνταγές

Τελευταία νέα

  • Η Ιστορία της Ψησταριάς

  • Πάσχα

  • Ορθόδοξο και Καθολικό Πάσχα

Developed by Copyright © 2017. All rights reserved.

TOP
Show Buttons
Hide Buttons
×
Show

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Στείλτε μας τη συνταγή σας και η καλύτερη συνταγή μαζί με τον δημιουργό της θα πρωταγωνιστήσουν σε ένα επεισόδιο ΄΄Στα Μονοπάτια Των Γεύσεων΄΄ με τον Παράσχο Αξιώτη. youtube: Στα μονοπάτια των γεύσεων - The Trails of Flavour