
Πίτα με Τραχανά4 Οκτωβρίου 2017

Υλικά
- 500 gr. 1 πακ. χωριάτικα φύλλα ή 1 πακ. φύλλο κρούστας
- 100 gr. ελαιόλαδο
- 15 αυγά
- 200 gr. τυρί φέτα
- 100 gr. λαδογραβιέρα Ζακύνθου
- 3 φ. τσ. τραχανά γλυκό
- αλάτι – πιπέρι στην γεύση
Εκτέλεση
- Χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε στο τραχανά Θρυμματίζετε τη φέτα, την Λαδογραβιέρα και προσθέτετε στον τραχανά Ανακατεύετε πάρα πολύ καλά Αλατοπιπερώνετε αλείφετε το ταψί με ελαιόλαδο Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με ελαιόλαδο Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα Ρίχνετε το μείγμα και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα από επάνω και ανάμεσα αλείφετε πάλι με ελαιόλαδο Γυρίζετε τα φύλλα που περισσεύουν έξω από το ταψί προς τα μέσα Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό Ψήνετε 45΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο Αξιώτης Παράσχος