
Πέννες Ολικής με Μυρωδικά4 Φεβρουαρίου 2020

Συστατικά
- 350 gr. πέννες ολικής
- 100 ml. ξύδι ρυζιού
- 20 gr. καστανή ζάχαρη
- 1 κρεμμύδι κομμένο ζουλιέν
- 2 τομάτες, κομμένες σε μικρά καρέ
- 4 κρεμμυδάκια κομμένα ζουλιέν
- 10 gr. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 5 gr. φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
- 20 ml. χυμός λεμονιού
- 20 gr. φιστίκια
- ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι στην γεύση
- μπούκοβο γλυκό
Οδηγίες
- Σε μπασίνα τοποθετούμε το ξύδι με τη ζάχαρη και τα κρεμμύδια, τα αφήνουμε για 30 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Κρατάμε 30ml από τα υγρά του κρεμμυδιού.
- Βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Στη συνέχεια, τοποθετούμε σε μπασίνα την ψιλοκομμένη τομάτα με τα υπόλοιπα υλικά, ομογενοποιούμε και προσθέτουμε τις πέννες. Ανακατεύουμε προσθέτοντας τα κρεμμύδια και το ξύδι που έχουμε κρατήσει. Ντεκοράρουμε με το μπούκοβο και σερβίρουμε.