SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE AN ACCOUNT FORGOT YOUR PASSWORD?

FORGOT YOUR DETAILS?

AAH, WAIT, I REMEMBER NOW!

CREATE ACCOUNT

ALREADY HAVE AN ACCOUNT?

Αξιώτης Παράσχος

  • SIGN UP
  • LOGIN
  • Αρχική
  • Ο Chef
    • Βιογραφικό
    • Προϋπηρεσία/Βραβεία – Μετάλλια 2016 – 2020
    • Προϋπηρεσία/Βραβεία – Μετάλλια 2014-2015
    • Προϋπηρεσία/Βραβεία – Μετάλλια 2010-2013
    • Προϋπηρεσία/Βραβεία – Μετάλλια 1984-2000
    • Consultant #Αξιώτης Π.
    • Personal Chef
    • Ρωτήστε τον Chef
    • Ο θυμωμένος Chef
    • Chefs & Harley Davidson
    • Χορηγοί
  • Συνταγές

    Συνταγές του chef

    • Αλλαντικά – Λουκάνικα
    • Αρνί
    • Αρτοσκευάσματα
    • Αρωματικά Φυτά – Μπαχαρικά
    • Αυγά
    • Για Παιδιά
    • Γιαούρτι
    • Γιορτινά Τραπέζια
    • Γλυκά – Τούρτες – Μαρμελάδες – Κομπόστες
    • Dressings
    • Δημοσιεύσεις συνταγών
    • Δίαιτες
    • Διατροφή – Super Foods
    • Διεθνή Κουζίνα
    • Ζυμαρικά

     

    • Θαλασσινά
    • Κέικ – Κουλουράκια – Κρουασάν
    • Κρασί
    • Κιμάς
    • Κουνέλι
    • Κυνήγι
    • Λαδερά
    • Λαχανικό
    • Μαρινάδες
    • Μεσογειακή διατροφή
    • Μοριακή – Sous Vide
    • Μοσχάρι
    • Νηστίσιμα
    • Όσπρια
    • Παγωτά

     

    • Παραδοσιακή Ελληνική Κουζίνα
    • Πατάτες
    • Πίτες – Πίτσες
    • Πουλερικά
    • Ρύζι
    • Σαλάτες
    • Σάλτσες
    • Σνακ – Ορεκτικά – Σάντουιτς
    • Σούπες
    • Τυριά
    • Vegearian – Vegan
    • Φρούτα
    • Χοιρινό
    • Χωρίς Γλουτένη
    • Ψάρι

    Δημοσιεύσεις συνταγών

    Συνταγές διαγωνισμού

    Διαγωνισμός: Στείλτε μας την συνταγή σου

  • Εκπομπές
    • Web TV
    • Άρθρα
    • Διαγωνισμοί
    • Τοπικά προϊόντα
  • Νέα
    • Νέα του Chef
    • Εκδηλώσεις
    • Γευστικά Στέκια
    • Δημοσιότητα
    • Βιβλιοθήκη μαγειρικής
  • Αρχείο γνώσεων
    • Photo gallery
    • Βιβλία μαγειρικής
    • Ορολογία Μαγειρικής
  • Προϊόντα
  • Επικοινωνία
  • Home
  • Recipe
  • Ζαρωμένη Στριφτόπιτα
28 Φεβρουαρίου 2021

Ζαρωμένη Στριφτόπιτα

Ζαρωμένη Στριφτόπιτα

by parsch_adm_is / Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020 / Published in Βιβλιοθήκη μαγειρικής, Γιορτινά Τραπέζια, Πίτες - Πίτσες, Σνακ - Ορεκτικά - Σάντουιτς, Συνταγές, Τυριά
Ζαρωμένη Στριφτόπιταparsch_adm_is19 Δεκεμβρίου 2020

Από τις πίτες που αρέσουν σε όλους, αλλά για μη προφανή λόγο στην πράξη γίνονται λιγότερο συχνά, η στριφτόπιτα έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικεί σοβαρά τις προτιμήσεις μας στην κατηγορία. Δεν φτάνει που είναι διαφορετική οπτικά, ακολουθώντας το σχήμα του κοχλία, βάζει τέλος στη γνωστή διαμάχη της γωνίας. Επειδή δε χρησιμοποιεί με άλλο τρόπο το φύλλο, ακόμη και στην ίδια ποσότητα, η πίτα βγαίνει συνολικά πιο κριτσανιστή ή δημιουργεί αυτή την (επιθυμητή πάντα) τραγανή αίσθηση ή ισχύουν και τα δυο. Αντιληπτό είναι βεβαίως ότι σε στριφτόπιτα μπορεί να διασκευαστεί κάθε είδους πίτα. Ήτοι να φιλοξενήσει το στριφτό ή στριμμένο φύλλο οποιαδήποτε γέμιση, γλυκιά (π.χ. με γάλα ή ρύζι, μέλι κλπ), ημίγλυκη (π.χ. με κολοκύθα) ή αλμυρή (τυρόπιτα, χορτόπιτα, σπανακόπιτα, με κιμά κλπ).

#πVideoStudio #ΑξιώτηςΠαράσχος #Στα μονοπάτια των γεύσεων #The Trails of Flavour #pVideoStudio

Συστατικά

για την γέμιση

  • 1 lt. γάλα πλήρες
  • 100 gr. βούτυρο
  • 100 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 gr. φέτα
  • 100 gr. ανθότυρο
  • 2 αυγά
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι – πιπέρι στην γεύση

για το Χωριάτικο φύλλο της κυρίας Βούλας

  • 500 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 600 ml. χλιαρό νερό
  • 40 gr. ελαιόλαδο
  • 8 gr. ξύδι
  • 5 gr. αλάτι

Οδηγίες

  1. για την γέμιση: Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, αφήνουμε να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα μέχρι να ψηθεί το αλεύρι και να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα αυγοδάρτη. Αφού βάλουμε όλο το γάλα, τρίβουμε το μοσχοκάρυδο - αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Μόλις πήξει καλά, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τους 2 κρόκους και τα τυριά και ανακατεύουμε πολύ καλά για να ψηθούν τα αυγά από τη θερμοκρασία της σάλτσας.
  2. για το Χωριάτικο φύλλο: Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι βάζουμε το αλάτι. Ανοίγουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά να ενωθούν. Προσθέτουμε σιγά, σιγά, το χλιαρό νερό. Θα βάλετε όσο πάρει, για να πάρετε μια ομοιόμορφη και απαλή συνταγή που δεν κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί. .
  3. Ζυμώνουμε αρκετά μέχρι να γίνει λεία η ζύμη. Στη συνέχεια δουλεύουμε τη ζύμη σε μια επίπεδη επιφάνεια. Ζυμώνουμε διπλώνοντας τη ζύμη για να πάρει αέρα μέσα. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαστούνι. Ξαναζυμώνουμε ένα ένα τα ζυμαράκια. Τα πλάθουμε σε μπαλάκια. Σε μια επίπεδη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη τα μπαλάκια ζύμης πασπαλίζοντας με αλεύρι η διαδικασία είναι ίδια για όλα τα φύλλα. .
  4. Για την συναρμολόγηση της πίτας: Σε μεγάλο στρογγυλό ταψί βάζουμε λίγο λάδι στον πάτο και το αλείφουμε καλά να πάει παντού το λάδι. Στρώνουμε ένα φύλλο στο ταψί. Απλώνετε πάνω την γέμιση, κάνετε ρολό το στρίβετε. Αλείφουμε την πίτα με ελαιόλαδο. Ελαφρύ ράντισμα της επιφάνειας με σταγόνες νερού λίγο πριν μπει στο φούρνο και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180οC. .

Σημειώσεις

 

Παρακολουθήσετε την συνταγή σε βίντεο :https://youtu.be/6glTXxRDags

  • Tweet

Σύνδεθείτε

Εγγραφή

Αναζήτηση συνταγών

Δημοφιλή video

  • Γαρίδες με λαχανικά και Ούζο - Τσιπούρα γεμιστή με λαχανικά 25:45
    Γαρίδες με λαχαν..
    231 Views
  • Ο Παράσχος Αξιώτης μας φτιάχνει Ζακυνθινό Ουζομεζέ | Γρήγορα και καλοκαιρινή συνταγή 13:11
    Ο Παράσχος Αξιώτ..
    224 Views
  • Μπακαλιάρος Τσιλαδιά - Έπαθλον 28:5
    Μπακαλιάρος Τσι..
    139 Views
  • Λαλάγγια - Δίπλες / Μανιάτικο Εργαστήρι Α΄ 22:14
    Λαλάγγια - Δίπλε..
    117 Views
  • More Videos »

Δημοφιλής απορίες

  • Μαγειρική για ΑμεΑ ρωτήθηκε από Doukas
  • Δώρα από Εύβοια ρωτήθηκε από parsch_adm_is
  • Άννα – Μαρία από Λαμία ρωτήθηκε από parsch_adm_is

  • +30 6948 046 207
  • +30 27210 93844
  • info@paraschosaxiotis.gr

Κατηγορίες άρθρων

  • Βιβλιοθήκη μαγειρικής
  • Εκπομπή
    • Άρθρα
    • Διαγωνισμοί
    • Τοπικά προϊόντα
  • Νέα του Chef
  • Ορολογία Μαγειρικής
  • Πανδαισία γεύσεων
  • Συνταγές

Τελευταία νέα

  • Η Ιστορία της Ψησταριάς

  • Πάσχα

  • Ορθόδοξο και Καθολικό Πάσχα

Developed by Copyright © 2017. All rights reserved.

TOP
Show Buttons
Hide Buttons
×
Show

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Στείλτε μας τη συνταγή σας και η καλύτερη συνταγή μαζί με τον δημιουργό της θα πρωταγωνιστήσουν σε ένα επεισόδιο ΄΄Στα Μονοπάτια Των Γεύσεων΄΄ με τον Παράσχο Αξιώτη. youtube: Στα μονοπάτια των γεύσεων - The Trails of Flavour