
Αρνί ΚΟΤΣΙ με πουρές Γλυκοπατάτας #Αξιώτης Π.14 Οκτωβρίου 2017

Υλικά
- 1 κότσι αρνίσιο περίπου 350 – 400 gr.
- 100 ml. κόκκινο κρασί
- 100 gr. φασολάκια φρέσκα
- μαϊντανό για γαρνιτούρα
για τη μαρινάδα:
- 100 ml. κρασί Μαυροδάφνη
- 10 τεμ. πιπέρι μαύρο σε κόκκους
- 5 τεμ. μπαχάρι σε κόκκους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα κόκκινη
- 1/2 κ. γ. κύμινο
- 1/2 κ. γ. γλυκιά πάπρικα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- ελαιόλαδο
- αλάτι στη γεύση
για τον πουρέ:
- ΄200 gr. πατάτες
- 250 gr. γλυκοπατάτες
- αλάτι – πιπέρι στην γεύση
Εκτέλεση
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε μπολ και μαρινάρουμε το κότσι για 12 ώρες σκεπασμένο στο ψυγείο μας.
Το βάζουμε σε γάστρα μαζί με τη μαρινάδα του, τα 150 ml. κόκκινο κρασί και 2 φλ. νερό, ψήνουμε για 1 ½ με 2 ώρες σκεπασμένο στους 180°C ανάλογα το βάρος του κρέατος.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά για τον πουρέ βράζουμε έως οι πατάτες μπορούμε να τις λιώσουμε με ένα πιρούνι, πολτοποιούμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα, προσθέτοντας λίγο ζουμί από το κρέας.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με ελαφρός βρασμένα με φρέσκα πράσινα ή κόκκινα φασολάκια.