Ξεχάσατε τα στοιχεία σύνδεσης;

Δημιουργία λογαριασμού

Δημοσιότητα

Εστιατόριο Πετριά, ένας τόπος με σήμα το όνομα της περιοχής και η πέτρα που με πολύ μεράκι ο Τάσος ιδιοκτήτης του το φαντάστηκε, παντού πέτρα καλά δουλεμένη με γούστο, άνετο χώρος ιδανικός για τα παιδιά, μεγάλος για εκδηλώσεις αλλά και μικρός εσωτερικά για τις κρύες βραδιές του χειμώνα.
Εδώ και καιρό ο αγαπητός φίλος και σερβιτόρος του εστιατορίου Λάμπρος με παρότρυνε να επισκεφτώ την περιοχή αλλά και το κατάστημα ώστε να δοκιμάσω και να γράψω την άποψη μου, εχτές λοιπόν με καλή παρέα πήγαμε στην Πετριά, η πρώτη μου εντύπωση ήταν ο καθαρός χώρος η πέτρα σμιλεμένη με μεράκι όπως τα παλιά καλά χρόνια που δεν μας είχε πλακώσει το μπετόν και οι σερβιτόροι να τρέχουν για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες, έτυχε να έχουν και μια βάπτιση στον ίδιο χώρο ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει αρκετά μεγάλες εκδηλώσεις.
Η βραδιά ωραία η παρέα καλή και εμείς σε μεγάλα κέφια. Παραγγείλαμε τα μεζεδάκια μας και κρασάκι ( εδώ θα πρέπει ο αγαπητός Τάσος να αλλάξει το κρασί …………..πάντα κατά την δική μου άποψη ), το ψαρονέφρι τέλειο αν και εμείς θα το θέλαμε λίγο πιο ψημένο, η φέτα στο ΄΄ φάκελο ΄΄ με σουσάμι μόλις είχε έρθει με το ΄΄ ταχυδρομείο ΄΄ αλλά σε δευτερόλεπτα εξαφανίστηκε από το πιάτο!!!!!!!!!!!!!!
Σας συνιστώ να μην παραγγείλετε μόνο μία πάρτε κατευθείαν δύο.
Η χοιρινή μπριζόλα καλοψημένη και τεράστια, το γεμιστό χοιρινό λουκούμι, αλλά και η σαλάτα Πετριά με τα αυτοσχέδια κρουτόν δροσερή – μεγάλη και πολλή νόστιμη.
Δεν θέλω να αναφερθώ στα μαγειρευτά τα παπουτσάκια – τον σπιτικό αρακά – μοσχαράκι λεμονάτο κ.α. που τα δοκίμασα όλα, όλα ήταν μαμαδίστικα σε τεράστιες μερίδες.
Τέλος μετά από ώρες ζητήσαμε λογαριασμό και για να γλυκαθούμε μας κέρασαν πανακότα με γλυκό κουταλιού φράουλας.
Το θέμα δεν ήταν μόνο η ομορφιά του χώρου η νοστιμιά και η καλή παρέα αλλά το τελικό στάδιο που λέγεται ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΌΣ, γιατί το να φας καλά νόστιμα αλλά και φρέσκα η λογική λέει ότι θα πληρώσεις και ανάλογα …………… λάθος έπρεπε για αυτά όλα που φάγαμε και που ήπιαμε ο λογαριασμός να ήταν περισσότερος κατά 30%.
Εάν το κρασί τους με ενθουσίαζε για εμένα θα ήταν 10 με τόνο η βαθμολογία του.
Όμως το κρασί και το φαγητό είναι ένα πάντρεμα της γεύσης και για εμένα η βαθμολογία για το εστιατόριο Πετριά είναι 8,5.
Ένα τέτοιο εστιατόριο θα πρέπει να είναι ανοιχτό καθημερινά και όχι μόνο Σαββατοκύριακο αγαπητέ Τάσο και Λάμπρο.
Σας ευχαριστώ για την υπέροχη βραδιά.

                     

 

Αξιώτης Παράσχος

Ουζερί ΄΄ Καπετάνιος ΄΄……………………….
Το όνομα νομίζω ότι τα λέει όλα!!!!!!!!
Τι άλλο θα μπορούσε να είναι ο Καπετάνιος εκτός από ουζερί, γιατί όλα αυτά τα χρόνια είναι από το καΐκι στο πιάτο μας και βέβαια δεν μιλάω μόνο για την φρεσκάδα των μεζέδων και των θαλασσινών αλλά και για την φαντασία αλλά και την νοστιμιά.
Σταμναγκάθι από την Κρήτη και Φούσκες από την Κάλυμνο.
Καθαριότητα – ευγένεια – άμεση εξυπηρέτηση και όλα αυτά αλλά και ακόμα περισσότερα επάνω στο κύμα.
Ναι όπως πάντα λέω ότι χρειαστεί ο ΄΄ Καπετάνιος ΄΄ εγώ θα είμαι εκεί να τον εξυπηρετήσω
Τον συνιστώ ανεπιφύλαχτα για καλό μεζέ φρέσκο ψάρι, αλλά εάν κάποια στιγμή περάστε για να γευτείτε τα εδέσματα του Ουζερί Καπετάνιος στην περιοχή Νέα Λάμψακος και σουρουπώνει πρέπει να προμηθευτείτε αντικουνουπικά γιατί ειλικρινά σε αυτή τη περιοχή είναι πολλή πεινασμένα, κατά τα άλλα θα περάσετε καλά.

 

 

 

 

 

 

Αξιώτης Παράσχος

Πρωτομαγιά !

Ημέρα της άνοιξης,των λουλουδιών,της χαράς και της μνήμης. Χαράς,γιατί μικροί και μεγάλοι ξεχύνονται στην εξοχή κι απολαμβάνουν τη φύση. Μαζεύουν λουλούδια και πλέκουν πρωτομαγιάτικα στεφάνια.
Απο που προήλθε ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς ;
Πρωτομαγιά ονομάζεται η πρώτη μέρα του Μαΐου, η οποία είναι μέρα αργίας (η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, για το εργατικό κίνημα είναι απεργία) για πολλές χώρες του κόσμου. Τις περισσότερες φορές η Πρωτομαγιά είναι συνώνυμη με την Παγκόσμια Μέρα των Εργατών (Εργατική Πρωτομαγιά), την ημέρα δηλαδή που τιμώνται οι αγώνες του εργατικού κινήματος. Ο εορτασμός όμως της Πρωτομαγιάς, έχει τις ρίζες του στις παγανιστικές εορτές του παρελθόντος. Πολλά από τα αρχαία έθιμα έχουν επιβιώσει μέχρι και σήμερα. Η σημασία της ημέρας της Πρωτομαγιάς για τους αρχαίους λαούς οφείλεται στο γεγονός πως ημερολογιακά (για το βόρειο ημισφαίριο) η πρώτη ημέρα του Μαΐου βρίσκεται ανάμεσα στην Εαρινή Ισημερία και το Θερινό Ηλιοστάσιο, τοποθετείται δηλαδή στην αρχή της άνοιξης. May-2-300×228
Η Πρωτομαγιά έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα. Είναι η πρώτη ημέρα του Μαΐου και η γιορτή της Άνοιξης. Ο Μάιος, σύμφωνα με την παράδοση, πήρε το όνομά του από τη ρωμαϊκή θεότητα Maia (Μάγια), η οποία ονομάστηκε έτσι από την ελληνική λέξη Μαία που σημαίνει τροφός και μητέρα. Η Μάγια ταυτίστηκε με την Ατλαντίδα νύμφη Μαία, τη μητέρα του Ερμή στον οποίο αφιερώθηκε ο μήνας Μάιος.
Ο Μάιος είναι ο 5ος μήνας του χρόνου, ο οποίος αντιστοιχεί στον αρχαίο μήνα Θαργηλίωνα που γιορταζόταν με τα περίφημα Ανθεοφόρια. Ήταν αφιερωμένος στη θεά της γεωργίας Δήμητρα και την κόρη της Περσεφόνη, που τον μήνα αυτόν βγαίνει από τον Άδη κι έρχεται στη γη. Γιορτές γίνονταν και στην αρχαία Ρώμη που τις έλεγαν “ροσύλλια” τις οποίες διατήρησαν και οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες.
Παραδόσεις και έθιμα
Πολλά από τα αρχαία έθιμα έχουν επιβιώσει μέχρι και σήμερα. Ακόμα και στις μέρες μας άνθρωποι διαφόρων χωρών τηρούν τις παλιές παραδόσεις της Πρωτομαγιάς. Ανήμερα την πρωτομαγιά, σε όλες τις ευρωπαϊκές παραδόσεις, το έθιμο θέλει πικ-νίκ στη φύση, κρασί, χορό, τραγούδι και στεφάνια από φρέσκους ανθούς.
Το βασικότερο και το πιο γνωστό έθιμο είναι η πρωτομαγιάτικη έξοδος για “να πιάσουμε το Μάη”.Οι άνθρωποι ξεχύνονται στην ύπαιθρο χορεύοντας και τραγουδώντας και μαζεύουν λουλούδια για να φτιάξουν όμορφες ανθοδέσμες απο αγριολούλουδα ή να πλέξουν στεφάνια,τα οποία στη συνέχεια κρεμάνε σε μια εμφανή θέση του σπιτιού,συνήθως στην πόρτα εισόδου.
Παλιά το Πρωτομαγιάτικο Στεφάνι το έπλεκαν από ορισμένα λουλούδια ώστε να πραγματοποιηθούν οι ευχές που έκαναν οι νοικοκυρές. Χρησιμοποιούσαν τριαντάφυλλα, γαρούφαλα, βιόλες, πασχαλιές, γεράνια για να είναι πάντα ανθισμένο το σπίτι. Για να γεμίζει η οικία από ευτυχία και χαρά χρησιμοποιούσαν ανθισμένα κλωνάρια ελιάς και αγιόκλημα. Για να μην λείπει τίποτα από το σπίτι έβαζαν στο στεφάνι μερικούς άνθους από λουλούδια του κάμπου όπως μαργαρίτες και παπαρούνες. Για να αποφύγουν το μάτιασμα έδεναν στο στεφάνι ένα κεφάλι σκόρδο. Για τη γλωσσοφαγιά χρησιμοποιούσαν κουκιά .τέλος για την αγάπη των κοριτσιών του σπιτιού έπλεκαν μέσα κι ένα κλωνάρι λιγαριάς.
Να περάσετε καλά
Καλή Πρωτομαγιά με γλέντι και χαρά!!!

Πόσο περήφανος πρέπει να νιώθω και πόσο χαρούμενος !!!!!!!!! τα μόνα λόγια που μπορώ εγώ να πω είναι ΄΄ ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΡΙ ΄΄ πάντα να ανεβαίνεις και πάντα να ξέρεις ότι εγώ θα είμαι εδώ περήφανος για εσένα και πάντα χαρούμενος.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Ο Πατέρας σου

 

Κορυφή
Show Buttons
Hide Buttons
×
Show

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Στείλτε μας τη συνταγή σας και η καλύτερη συνταγή μαζί με τον δημιουργό της θα πρωταγωνιστήσουν σε ένα επεισόδιο ΄΄Στα Μονοπάτια Των Γεύσεων΄΄ με τον Παράσχο Αξιώτη. youtube: Στα μονοπάτια των γεύσεων - The Trails of Flavour