Ξεχάσατε τα στοιχεία σύνδεσης;

Δημιουργία λογαριασμού

Δημοσιότητα

Πόσο περήφανος πρέπει να νιώθω και πόσο χαρούμενος !!!!!!!!! τα μόνα λόγια που μπορώ εγώ να πω είναι ΄΄ ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΡΙ ΄΄ πάντα να ανεβαίνεις και πάντα να ξέρεις ότι εγώ θα είμαι εδώ περήφανος για εσένα και πάντα χαρούμενος.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Ο Πατέρας σου

 

Είμαι ενθουσιασμένος και εγώ αλλά και όλη η ομάδα της ΄΄ Axiotis P. Consultant Services ΄΄ με αυτές τις πολύ σημαντικές αναγνωρίσεις στα Premium Awards 2019 για όλους τους δικούς μας υποψηφίους. Αυτά τα βραβεία μας κάνουν να νιώθουμε όλοι περήφανοι για ό,τι έχουμε δημιουργήσει και με κόπο έχουμε επιτύχει για την καλύτερη εξυπηρετήση του πελάτη, την ποιότητα των γεύσεων, αλλά και την προώθηση της τοπικής κουζίνας και παράδοσης όπου και εάν μας καλέσουν αλλά και ταυτόχρονα να ενισχύουν το αίσθημα ευθύνης και τη δέσμευσή μας να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και τις προσδοκίες μας.
Σας ευχαριστώ όλους γιατί ανεβήκαμε ένα σκαλί ακόμα και θα συνεχίσουμε με περηφάνια να σας εξυπηρετούμε σαν ομάδα της ΄΄ Axiotis P. Consultant Services ΄΄.
Αξιώτης Παράσχος

                       

Τραχανάς

Γνωστός και ως χόντρος ή πλιγούρι ή αλεύρι/σιμιγδάλι ζυμωμένο με γάλα ή ξινόγαλο ή γιαούρτι ή χυμό ντομάτας. Αν είναι ξινός, δηλαδή με ξινισμένο γάλα ή γιαούρτι ονομάζεται ξυνόχοντρος στην Κρήτη, ενώ στα περισσότερα μέρη ονομάζεται τραχανάς γλυκός ή ξινός.
Ο μεγάλος χρόνος ζωής του προϊόντος είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του. Η προετοιμασία του απαιτεί χρόνο ώστε να απλωθεί σε μέγιστη δυνατή επιφάνεια, για τουλάχιστον μία εβδομάδα, να στεγνώσει και να συσκευαστεί. Καταναλώνεται σαν σούπα αραιή ή πιο πηκτή, μαγειρεύεται μαζί με όσπρια ή λαχανικά, συνοδεύει κοτόπουλο και χοιρινό, προστίθεται ως γέμιση σε πίτες και σε κεφτέδες αντί για ψωμί.
Χαρακτηρίζεται από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμίδες και τα λίγα λιπαρά, καθώς τα 100 γρ. τραχανόσουπας, μας δίνουν 108 θερμίδες, 2,4 γρ. πρωτεΐνη, 9,3 γρ. υδατάνθρακα και 7,1 γρ. Λίπος.

Τραχανάς ο παραδοσιακός

Μπορείτε να φτιάξετε νηστίσιμο, γλυκό, ξινό τραχανά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Ακόμα υπάρχει και ο τραχανάς με σπασμένο στάρι, ο χόντρος, με πλιγούρι και σιμιγδάλι.

Γλυκός τραχανάς
Ο γλυκός τραχανάς φτιάχνεται με αλεύρι και φρέσκο γάλα. Βράζουμε το γάλα και περιμένουμε να γίνει χλιαρό. Αναμιγνύουμε με το αλεύρι μας ρίχνουμε και λίγο αλάτι (αναλόγως την ποσότητα που έχουμε) και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.

Ξινός τραχανάς
Ο ξινός τραχανάς φτιάχνεται με αλεύρι και ξινισμένο γάλα. Βράζουμε το γάλα και το αφήνουμε εκτός ψυγείου σε θερμοκρασία δωματίου. Κάθε μέρα προσθέτουμε και λίγο φρέσκο γάλα στο ξινισμένο γάλα μας. Σε 3-4 ημέρες το ξινόγαλό μας είναι έτοιμο. Αναμιγνύουμε με το αλεύρι μας ρίχνουμε και λίγο αλάτι (αναλόγως την ποσότητα που έχουμε) και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Άλλη πιο εύκολη παραλλαγή για ξινό τραχανά είναι να χρησιμοποιήσουμε γιαούρτι αντί για ξινόγαλα.

Νηστίσιμος τραχανάς
Ο νηστίσιμος τραχανάς φτιάχνεται με αλεύρι και φρέσκο χυμό ντομάτας. Στύβουμε τις ντομάτες μας, αναμιγνύουμε με το αλεύρι μας ρίχνουμε και λίγο αλάτι (αναλόγως την ποσότητα που έχουμε) και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.

Κους-κους

Στην Κρήτη το συναντάμε και ως κουσκούσι. Συνήθως παρασκευάζεται με αλεύρι, πλιγούρι, αλάτι και νερό. Το συναντάμε σε στρογγυλά μικρά μπαλάκια, τα οποία βρέχονται με κρύο νερό και κατόπιν βράζονται σε νερό, ζωμό ή στον ατμό, ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερο όγκο και να γίνουν αφράτα.
Χρησιμοποιείται σε μαγειρευτά πιλάφια μαζί με θαλασσινά ή κρέας, σε σούπες, σε όσπρια και σε σαλάτες. Μία μερίδα (150g) βρασμένο κουσκούς περιέχει 176 Θερμίδες, 6 γρ. πρωτεΐνη, 36. γρ. υδατάνθρακα, 0 γρ. Λίπος.

Κορυφή
Show Buttons
Hide Buttons
×
Show

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Στείλτε μας τη συνταγή σας και η καλύτερη συνταγή μαζί με τον δημιουργό της θα πρωταγωνιστήσουν σε ένα επεισόδιο ΄΄Στα Μονοπάτια Των Γεύσεων΄΄ με τον Παράσχο Αξιώτη. youtube: Στα μονοπάτια των γεύσεων - The Trails of Flavour