
Τα Καλοκαιρινά Λαδερά Φαγητά και οι οινικοί συνδυασμοί τους
Γεμιστά, μπριάμ, λαδερά φασολάκια, μπάμιες, μελιτζάνες ιμάμ, γίγαντες στο φούρνο, πατάτες γιαχνί, βλίτα τσιγαριαστά με ντομάτα είναι μερικά από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή πιάτα του καλοκαιριού.
Η ελαφρώς όξινη γεύση της ντομάτας και η πληθώρα των γεύσεων και των αρωμάτων των λαχανικών/μυρωδικών απαιτούν ένα κρασί ευέλικτο, που να μπορεί να «αντέξει» τον πολυμορφικό χαρακτήρα αυτών των πιάτων.
Ένα ροζέ κρασί από Αγιωργίτικο ή Ξινόμαυρο σταφύλι, φρέσκο, δροσερό, αρωματικό και ευέλικτο, αποτελεί την ιδανική πρόταση.
Η δροσερή οξύτητά του θα ισορροπήσει τη λιπαρότητα των λαδερών, ενώ η αρωματική του ένταση θα δέσει αρμονικά με τα θαυμάσια μυριστικά της ελληνικής φύσης (ρίγανη, θυμάρι, δυόσμος, μαϊντανός, δενδρολίβανο, θρούμπι βασιλικός).
https://paraschosaxiotis.gr/category/syntages/ladera