Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας για να έχετε πρόσβαση στο fan club

Δημιουργία λογαριασμού Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Ξεχάσατε τα στοιχεία σύνδεσης;

Άκυρο! Μόλις τα θυμήθηκα!

Δημιουργία λογαριασμού

Έχετε ήδη λογαριασμό;

Αξιώτης Παράσχος

  • Εγγραφή
  • Σύνδεση
  • Αρχική
  • Ο Chef
    • Βιογραφικό
    • Προϋπηρεσία/Βραβεία – Μετάλλια 2016 – 2020
    • Προϋπηρεσία/Βραβεία – Μετάλλια 2014-2015
    • Προϋπηρεσία/Βραβεία – Μετάλλια 2010-2013
    • Προϋπηρεσία/Βραβεία – Μετάλλια 1984-2000
    • Consultant #Αξιώτης Π.
    • Personal Chef
    • Ρωτήστε τον Chef
    • Ο θυμωμένος Chef
    • Chefs & Harley Davidson
    • Χορηγοί
  • Συνταγές

    Συνταγές του chef

    • Αλλαντικά – Λουκάνικα
    • Αρνί
    • Αρτοσκευάσματα
    • Αρωματικά Φυτά – Μπαχαρικά
    • Αυγά
    • Για Παιδιά
    • Γιαούρτι
    • Γιορτινά Τραπέζια
    • Γλυκά – Τούρτες – Μαρμελάδες – Κομπόστες
    • Dressings
    • Δημοσιεύσεις συνταγών
    • Δίαιτες
    • Διατροφή – Super Foods
    • Διεθνή Κουζίνα
    • Ζυμαρικά

     

    • Θαλασσινά
    • Κέικ – Κουλουράκια – Κρουασάν
    • Κρασί
    • Κιμάς
    • Κουνέλι
    • Κυνήγι
    • Λαδερά
    • Λαχανικό
    • Μαρινάδες
    • Μεσογειακή διατροφή
    • Μοριακή – Sous Vide
    • Μοσχάρι
    • Νηστίσιμα
    • Όσπρια
    • Παγωτά

     

    • Παραδοσιακή Ελληνική Κουζίνα
    • Πατάτες
    • Πίτες – Πίτσες
    • Πουλερικά
    • Ρύζι
    • Σαλάτες
    • Σάλτσες
    • Σνακ – Ορεκτικά – Σάντουιτς
    • Σούπες
    • Τυριά
    • Vegearian – Vegan
    • Φρούτα
    • Χοιρινό
    • Χωρίς Γλουτένη
    • Ψάρι

    Δημοσιεύσεις συνταγών

    Συνταγές διαγωνισμού

    Διαγωνισμός: Στείλτε μας την συνταγή σου

  • Εκπομπές
    • Web TV
    • Άρθρα
    • Διαγωνισμοί
      • 1st Mediterranean & Europe Nations Cullinary Contest 2018
      • General Rules
      • 1ος Μεσογειακός & Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Μαγειρικής 2018
      • مسابقة الطهي الاولي لكاس دول البحر الأبيض المتوسط والدول الاوروبيه
      • Registration Form
    • Τοπικά προϊόντα
  • Νέα
    • Νέα του Chef
    • Εκδηλώσεις
    • Γευστικά Στέκια
    • Δημοσιότητα
    • Βιβλιοθήκη μαγειρικής
  • Αρχείο γνώσεων
    • Photo gallery
    • Βιβλία μαγειρικής
    • Ορολογία Μαγειρικής
  • Προϊόντα
  • Επικοινωνία
  • Home
  • Νέα
  • Εκπομπή
  • Άρθρα
  • Μεσογειακή Δίαιτα #Αξιώτης Π.
14 Δεκεμβρίου 2019

Μεσογειακή Δίαιτα #Αξιώτης Π.

Μεσογειακή Δίαιτα #Αξιώτης Π.

by parsch_adm_is / Σάββατο, 21 Απρίλιος 2018 / Published in Άρθρα, Βιβλιοθήκη μαγειρικής, Δίαιτες, Μεσογειακή διατροφή, Συνταγές

Συνέχεια βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας μελέτες και νέα στοιχεία για τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής, ενώ οι διατροφολόγοι παγκοσμίως τη θεωρούν το καλύτερο πρότυπο δίαιτας και τη συστήνουν κατά κόρον ως το καλύτερο πρόγραμμα διατροφής για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας μακροπρόθεσμα.

Όμως, ενώ είναι τόσο απλή και στηρίζεται σε τρόφιμα που ήδη έχουμε σπίτι μας, οι περισσότερες έχουμε ενδώσει στα δυτικά πρότυπα διατροφής που σε συνδυασμό με τον καθιστικό τρόπο ζωής, την έλλειψη άσκησης και τις κακές διατροφικές συνήθειες έχουμε ξεχάσει να τρώμε σωστά με αποτέλεσμα να ψάχνουμε συνέχεια για την επόμενη δίαιτα θαύμα που θα μας κάνει αδύνατες και κούκλες. Δεν είναι ειρωνεία να ζούμε στη Μεσόγειο και να τρεφόμαστε από φαστφουντάδικα;

Με αυτό το σκεπτικό το Ίδρυμα  Μεσογειακής Διατροφής με τη συνεργασία διαφόρων διεθνών οργανισμών υγείας και διατροφής αναβάθμισε την παραδοσιακή πυραμίδα Μεσογειακής Διατροφής που μαθαίναμε στο σχολείο ώστε να προσαρμοστεί στον τρόπο ζωής του σήμερα. Κάποια στοιχεία παρέμειναν ίδια, κάποια άλλα προστέθηκαν. Η πυραμίδα εξακολουθεί να προβάλει το ψωμί, τα δημητριακά, το ελαιόλαδο, τα φρούτα και λαχανικά ως την βάση της Μεσογειακής Διατροφής, ενώ το κόκκινο κρέας και τα γλυκά βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας που πρέπει να καταναλώνονται με φειδώ.

Πλεονεκτήματα

  • Αύξηση του προσδόκιμου ζωής.
  • Λιγότερα καρδιαγγειακά επεισόδια σε σχέση με τους κατοίκους των δυτικών κοινωνιών.
  • Ελάττωση της κακής χοληστερίνης LDL και του καρδιαγγειακού κινδύνου.
  • Προστασία από την εξέλιξη του σακχαρώδη διαβήτη, αλλά και από την εμφάνιση νέων περιπτώσεων με ελάττωση του κινδύνου κατά 83%.
  • Απώλεια βάρους κατά 3,8 κιλά περισσότερο σε σχέση με άλλες δίαιτες με χαμηλά λιπαρά.
  • Χαμηλότερος κίνδυνος για εμφάνιση των νόσων Parkinson και Alzheimer
  • Ιδανική για όλη την οικογένεια.
  • Ευεξία, αυξημένη πρόσληψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων και μείωση πεπτικών διαταραχών.
  • Πιο λαμπερά μαλλιά, δυνατά νύχια και κόκαλα, και δέρμα χωρίς ακμή ή κοκκινίλες.

Ο δεκάλογος της Μεσογειακής Διατροφής

  1. Καθημερινά ενδείκνυται η κατανάλωση 7 με 10 μερίδων φρούτων και λαχανικών.
  2. Καλό είναι τα γαλακτοκομικά (γάλα, τυρί και γιαούρτι) να είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά,

    Various Paleo diet products on wooden table, top view

    ενώ το κόκκινο κρέας να βρίσκεται στο τραπέζι μας 1 με 2 φορές την εβδομάδα.

  3. Το μόνο είδος αλκοόλ που όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά μάλιστα επιβάλλεται (sic) είναι ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί για τις γυναίκες (120ml) ή μέχρι 2 ποτηράκια για τους άνδρες, καθώς προφυλάσσει το καρδιαγγειακό μας σύστημα.
  4. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες, όπως τα δημητριακά (πολύσπορο ψωμί, ολικής αλέσεως δημητριακά), αλλά και τα φρούτα και λαχανικά είναι προτιμότεροί από τους απλούς, αφού διατηρούν τα επίπεδα σακχάρου σε πιο σταθερές τιμές.
  5. Τα λαχανικά δεν θα πρέπει να είναι πολυβρασμένα.
  6. Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στα ολικής αλέσης προϊόντα, όπως ψωμί και ζυμαρικά.
  7. Τα κρέατα πρέπει να είναι άπαχα (βγάζουμε την πετσούλα από το κοτόπουλο, ε!), ενώ τα ψήνουμε ή τα βράζουμε.
  8. Η μόνη πηγή λιπαρών είναι το ελαιόλαδο και σε καμία περίπτωση μαργαρίνες, βούτυρα και ζωικά λίπη.
  9. Τα φρέσκα ψάρια είναι καλύτερα από τα παστά ή τα τηγανισμένα.
  10. Ξέχνα τα πλούσια γλυκά του εμπορίου με κρέμες ζαχαροπλαστικής και παντεσπάνια. Εμπρός πίσω σε παραδοσιακά γλυκά όπως τα παστέλια, το μαντολάτο, τα λουκούμια, τα γλυκά του κουταλιού, το ρυζόγαλο και η μουσταλευριά.

Η βάση της μεσογειακής διατροφής:

  • τα φρέσκα φρούτα, χόρτα και λαχανικά,
  • το αγνό ελαιόλαδο και κρασί με μέτρο
  • τα όσπρια και οι ξηροί καρποί
  • τα ολικής αλέσεως ζυμαρικά, δημητριακά και ψωμί
  • η μέτρια κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντών όπως γιαούρτι και γάλα
  • η ελάχιστη κατανάλωση κόκκινου κρέατος και πουλερικών
  • 2 – 3 φορές την εβδομάδα ψάρι και θαλασσινά

Εβδομαδίαιο

Σύνδεθείτε

Εγγραφή

Αναζήτηση συνταγών

Δημοφιλή video

  • Γαρίδες με λαχανικά και Ούζο - Τσιπούρα γεμιστή με λαχανικά 25:45
    Γαρίδες με λαχαν..
    150 Views
  • Μπακαλιάρος Τσιλαδιά - Έπαθλον 28:5
    Μπακαλιάρος Τσι..
    109 Views
  • Λαλάγγια - Δίπλες / Μανιάτικο Εργαστήρι Α΄ 22:14
    Λαλάγγια - Δίπλε..
    87 Views
  • Βασιλικό καβούρι 9:45
    Βασιλικό καβούρ..
    48 Views
  • More Videos »

Δημοφιλής απορίες

  • Μαγειρική για ΑμεΑ asked by Doukas

  • +30 6948 046 207
  • +30 27210 93844
  • info@paraschosaxiotis.gr

Κατηγορίες άρθρων

  • Βιβλιοθήκη μαγειρικής
  • Εκπομπή
    • Άρθρα
    • Διαγωνισμοί
    • Τοπικά προϊόντα
  • Νέα του Chef
  • Ορολογία Μαγειρικής
  • Πανδαισία γεύσεων
  • Συνταγές

Τελευταία νέα

  • Καλέ μου Αη-Βασίλη,

  • 3ης Δεκεμβρίου

  • Έρχονται τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά… Χρόνια πολλά σε όλους!

Developed by Copyright © 2017. All rights reserved.

Κορυφή
Show Buttons
Hide Buttons
×
Show

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Στείλτε μας τη συνταγή σας και η καλύτερη συνταγή μαζί με τον δημιουργό της θα πρωταγωνιστήσουν σε ένα επεισόδιο ΄΄Στα Μονοπάτια Των Γεύσεων΄΄ με τον Παράσχο Αξιώτη. youtube: Στα μονοπάτια των γεύσεων - The Trails of Flavour