SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE AN ACCOUNT FORGOT YOUR PASSWORD?

FORGOT YOUR DETAILS?

AAH, WAIT, I REMEMBER NOW!

CREATE ACCOUNT

ALREADY HAVE AN ACCOUNT?

Αξιώτης Παράσχος

  • SIGN UP
  • LOGIN
  • Αρχική
  • Ο Chef
    • Βιογραφικό
    • Προϋπηρεσία/Βραβεία – Μετάλλια 2016 – 2020
    • Προϋπηρεσία/Βραβεία – Μετάλλια 2014-2015
    • Προϋπηρεσία/Βραβεία – Μετάλλια 2010-2013
    • Προϋπηρεσία/Βραβεία – Μετάλλια 1984-2000
    • Consultant #Αξιώτης Π.
    • Personal Chef
    • Ρωτήστε τον Chef
    • Ο θυμωμένος Chef
    • Chefs & Harley Davidson
    • Χορηγοί
  • Συνταγές

    Συνταγές του chef

    • Αλλαντικά – Λουκάνικα
    • Αρνί
    • Αρτοσκευάσματα
    • Αρωματικά Φυτά – Μπαχαρικά
    • Αυγά
    • Για Παιδιά
    • Γιαούρτι
    • Γιορτινά Τραπέζια
    • Γλυκά – Τούρτες – Μαρμελάδες – Κομπόστες
    • Dressings
    • Δημοσιεύσεις συνταγών
    • Δίαιτες
    • Διατροφή – Super Foods
    • Διεθνή Κουζίνα
    • Ζυμαρικά

     

    • Θαλασσινά
    • Κέικ – Κουλουράκια – Κρουασάν
    • Κρασί
    • Κιμάς
    • Κουνέλι
    • Κυνήγι
    • Λαδερά
    • Λαχανικό
    • Μαρινάδες
    • Μεσογειακή διατροφή
    • Μοριακή – Sous Vide
    • Μοσχάρι
    • Νηστίσιμα
    • Όσπρια
    • Παγωτά

     

    • Παραδοσιακή Ελληνική Κουζίνα
    • Πατάτες
    • Πίτες – Πίτσες
    • Πουλερικά
    • Ρύζι
    • Σαλάτες
    • Σάλτσες
    • Σνακ – Ορεκτικά – Σάντουιτς
    • Σούπες
    • Τυριά
    • Vegearian – Vegan
    • Φρούτα
    • Χοιρινό
    • Χωρίς Γλουτένη
    • Ψάρι

    Δημοσιεύσεις συνταγών

    Συνταγές διαγωνισμού

    Διαγωνισμός: Στείλτε μας την συνταγή σου

  • Εκπομπές
    • Web TV
    • Άρθρα
    • Διαγωνισμοί
    • Τοπικά προϊόντα
  • Νέα
    • Νέα του Chef
    • Εκδηλώσεις
    • Γευστικά Στέκια
    • Δημοσιότητα
    • Βιβλιοθήκη μαγειρικής
  • Αρχείο γνώσεων
    • Photo gallery
    • Βιβλία μαγειρικής
    • Ορολογία Μαγειρικής
  • Προϊόντα
  • Επικοινωνία
  • Home
  • Νέα
  • Εκπομπή
  • Άρθρα
  • Η Ιστορία της Ψησταριάς
18 Ιανουαρίου 2021

Η Ιστορία της Ψησταριάς

Η Ιστορία της Ψησταριάς

by parsch_adm_is / Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020 / Published in Άρθρα, Βιβλιοθήκη μαγειρικής, Γευστικά Στέκια, δημοσιότητα, Νέα του Chef, Ορολογία Μαγειρικής, Συνταγές

Η αυθεντική από το 1952!

Ο George Stephen εργαζόταν στο μεταλλουργείο Weber Brothers Metal Works, ένα εργοστάσιο με εξειδίκευση στην κατασκευή σημαδούρων θαλάσσης από εξελασμένα ημισφαίρια, τα οποία στη συνέχεια συγκολλούνταν για τη δημιουργία μιας πλήρους σφαίρας που θα λειτουργούσε ως σημαδούρα. Ξαφνικά μια μέρα, ο George συνειδητοποίησε ότι η λύση στο πρόβλημά του με το BBQ ήταν κάτω από τη μύτη του. Πήρε ένα ημισφαίριο, του έβαλε πόδια, άνοιξε τρύπες στον πάτο του για να κυκλοφορεί ο αέρας και μετά τοποθέτησε ένα άλλο ημισφαίριο από πάνω σαν καπάκι. Και ιδού! Μπροστά του βρισκόταν μια ψησταριά. Η πρώτη σκεπαστή ψησταριά του κόσμου είχε γεννηθεί και μαζί της ξεκίνησε μια επανάσταση στο BBQ.

Το μπάρμπεκιου είναι τέχνη κι επιστήμη. Αλλά για τους περισσότερους από εμάς είναι πάθος. Αυτό ακριβώς αισθανόταν ο George Stephen, ιδρυτής της Weber και εφευρέτης της επαναστατικής σκεπαστής ψησταριάς, για το ψήσιμο. Εμπνεύστηκε από το πάθος του να μπορεί να ψήνει τις καλύτερες μπριζόλες για την οικογένεια και τους φίλους του. Για εκείνον, όπως και για πολλούς από εμάς, το παν ήταν η εμπειρία, η δυνατότητα να δημιουργήσει κάτι ιδιαίτερο και να περάσει αξέχαστες στιγμές με τους αγαπημένους του.

Το 1952 ο George Stephen δεν σκεφτόταν να αλλάξει την κουλτούρα του BBQ ούτε να δημιουργήσει μια παγκόσμια μάρκα. Το μόνο που ήθελε ήταν να βρει έναν τρόπο να ψήνει τέλειες μπριζόλες, χωρίς να τον νοιάζει ο καιρός. Είχε βαρεθεί τις συνεχείς αναζωπυρώσεις που αντιμετώπιζε με όλες τις ψησταριές που είχε κατά καιρούς. Είχε βαρεθεί να μην μπορεί να ψήνει όταν φύσαγε λίγο παραπάνω ή όταν λίγες σταγόνες βροχής ήταν αρκετές για να καταστρέψουν το μπάρμπεκιου. Στη δεκαετία του ’50 που λανσαρίστηκε η σκεπαστή ψησταριά, οι άνθρωποι ήταν επιφυλακτικοί όταν ο George Stephen τους έδειχνε αυτή την εντελώς ασυνήθιστη και παράξενη ψησταριά. Μόλις όμως δοκίμαζαν την απίθανη μπριζόλα από τη σχάρα, καταλάβαιναν αμέσως τις κρυμμένες δυνατότητες που είχε.

Ο χρυσός κανόνας

Πρώτο και κύριο, αυτό που έκανε και εξακολουθεί να κάνει τη διαφορά, είναι το καπάκι. Εκεί βρίσκεται το κλειδί της επιτυχίας της ψησταριάς σας, και ο χρυσός κανόνας είναι: «Χρησιμοποιείτε πάντα το καπάκι!». Μαζί με την εφεύρεση της ψησταριάς Weber, ο George επινόησε επίσης και τη μέθοδο του έμμεσου μαγειρέματος, που επιτρέπει στη θερμότητα να κυκλοφορεί γύρω από το φαγητό, παρέχοντας έτσι την τέλεια λύση για φαγητά που χρειάζονται περισσότερο χρόνο μαγειρέματος. Μαζί με το καπάκι είχε ξαφνικά ένα προϊόν που μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα από το να ψήνει τις τελειότερες μπριζόλες. Έτσι, αυτό που κάποτε ήταν ένα «ιδιαίτερο χαρακτηριστικό», με τον καιρό έγινε αναπόσπαστο τμήμα της ψησταριάς. Τόσο
αναπόσπαστο όσο και η σχάρα μαγειρέματος. Η Weber θα μπορούσε εύκολα να επαναπαυτεί στις δάφνες της. Αλλά για μερικούς από εμάς, το «OK» δεν είναι αρκετό. Έκτοτε, η Weber έχει διανύσει πολύ δρόμο, και τώρα είναι ένας κορυφαίος κατασκευαστής όχι μόνο ψησταριών κάρβουνου, αλλά και ψησταριών υγραερίου και ηλεκτρικών ψησταριών.

Καινοτομίες που αλλάζουν τον κόσμο του BBQ

Το 1985 η Weber άλλαξε ριζοσπαστικά τις ψησταριές υγραερίου για μία ακόμη φορά, λανσάροντας τις ειδικές ράβδους Flavorizer® με το μοντέλο Genesis. Μια εφεύρεση που απέτρεπε τη δημιουργία φλόγας και έκανε το φαγητό που ψηνόταν σε ψησταριά υγραερίου να έχει τη γεύση ενός φαγητού που ψήνεται στα κάρβουνα.

Το 2018 θα είναι ακόμα μια χρονιά με μεγάλες καινοτομίες από τη Weber. Με την Pulse**, αυτή τη φορά ανοίγει μια καινούργια διάσταση στα ηλεκτρικά BBQ.

Κάτι πολύ παραπάνω από μέταλλο

Για την Weber, μια ψησταριά είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα κομμάτι μέταλλο. Είναι το έναυσμα για το πάθος για τη μαγειρική, που υπερβαίνει τα λειτουργικά χαρακτηριστικά της ψησταριάς και αγγίζει βαθιά κάθε λάτρη του μπάρμπεκιου με τρόπο που ξεπερνάει τις τεχνικές και μηχανικές προδιαγραφές.

Είναι αυτή η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που έχουν οι βραδιές του μπάρμπεκιου, η χαλαρή διάθεση, το νόστιμο φαγητό, η όμορφη συντροφιά που μοιράζεται ευτυχισμένες στιγμές δίπλα στη φωτιά, μακριά από το άγχος και τη φασαρία. Αυτή ακριβώς είναι η φιλοσοφία πάνω στην οποία ο George Stephen έχτισε την εταιρεία. Αυτό ήταν το πιστεύω του, και το μεταβίβασε σε κάθε υπάλληλο της Weber, για να το μεταβιβάσουν κι αυτοί με τη σειρά τους
σε άλλους. Και αυτό αποτελεί τα θεμέλια της Weber του σήμερα. Το όραμα να αποκτήσουν οι άνθρωποι καλύτερες ψησταριές και να εμπνευ- στούν για να δημιουργήσουν αξέχαστες εμπειρίες μαζί με τους αγαπημένους τους. Αυτός είναι ο Τρόπος της Weber. Όλα γαρνιρισμένα με μυριάδες νόστιμες λιχουδιές που δημιουργούνται ακριβώς κάτω από το καπάκι!

  • Tweet

Σύνδεθείτε

Εγγραφή

Αναζήτηση συνταγών

Δημοφιλή video

  • Γαρίδες με λαχανικά και Ούζο - Τσιπούρα γεμιστή με λαχανικά 25:45
    Γαρίδες με λαχαν..
    225 Views
  • Ο Παράσχος Αξιώτης μας φτιάχνει Ζακυνθινό Ουζομεζέ | Γρήγορα και καλοκαιρινή συνταγή 13:11
    Ο Παράσχος Αξιώτ..
    218 Views
  • Μπακαλιάρος Τσιλαδιά - Έπαθλον 28:5
    Μπακαλιάρος Τσι..
    135 Views
  • Λαλάγγια - Δίπλες / Μανιάτικο Εργαστήρι Α΄ 22:14
    Λαλάγγια - Δίπλε..
    113 Views
  • More Videos »

Δημοφιλής απορίες

  • Μαγειρική για ΑμεΑ ρωτήθηκε από Doukas
  • Δώρα από Εύβοια ρωτήθηκε από parsch_adm_is
  • Άννα – Μαρία από Λαμία ρωτήθηκε από parsch_adm_is

  • +30 6948 046 207
  • +30 27210 93844
  • info@paraschosaxiotis.gr

Κατηγορίες άρθρων

  • Βιβλιοθήκη μαγειρικής
  • Εκπομπή
    • Άρθρα
    • Διαγωνισμοί
    • Τοπικά προϊόντα
  • Νέα του Chef
  • Ορολογία Μαγειρικής
  • Πανδαισία γεύσεων
  • Συνταγές

Τελευταία νέα

  • Πάσχα

  • Ορθόδοξο και Καθολικό Πάσχα

  • Γλουτένη

Developed by Copyright © 2017. All rights reserved.

TOP
Show Buttons
Hide Buttons
×
Show

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Στείλτε μας τη συνταγή σας και η καλύτερη συνταγή μαζί με τον δημιουργό της θα πρωταγωνιστήσουν σε ένα επεισόδιο ΄΄Στα Μονοπάτια Των Γεύσεων΄΄ με τον Παράσχο Αξιώτη. youtube: Στα μονοπάτια των γεύσεων - The Trails of Flavour